Almene boliger i Espergærde

Den 1. september 2017 havde jeg følgende debatindlæg i Helsingør Dagblad.

Almene boliger i Espergærde

Af Claus Christoffersen, byrådskandidat for Socialdemokratiet

På mandagens byrådsmøde nedstemte det borgerlige flertal i byrådet et forslag om, at en fjerdedel af 400 nye boliger ved Kelleris Hegn og Hornbækvej i Espergærde skulle være almene lejeboliger. Forslaget blev ellers bakket op af Enhedslisten, Socialdemokratiet, SF, Lokaldemokraterne og De Radikale.

Med beslutningen har det borgerlige flertal bekendt klart kulør. De ønsker ikke en boligsammensætning, hvor der også er plads til dem med mindre indkomster. Det er en stor skam. For i min verden skal der være plads til alle i alle dele af kommunen.

Hos de borgerlige partier henvises der til, at godt hver fjerde bolig i kommunen allerede er en almen bolig. Men de forbigår hurtigt, at de almene boliger er samlet i bestemte dele af kommunen, og ikke udgør en stor andel i Espergærde.

Et andet aspekt, som også forbigås af det borgerlige flertal, er udviklingen af Espergærde, når der opføres 400 ekstra boliger med en masse ekstra borgere til følge. Nye borgere er positivt for kommunen i form af øgede skatteindtægter, men byen skal også kunne følge med. Derfor er der behov for en ny og samlet udviklingsplan for hele Espergærde, hvor der blandt andet ses nærmere på antallet af børneinstitutioner, skoler, idrætsfaciliteter samt på udviklingen af Espergærde Centret som byens midtpunkt.

Indtil nu har det borgerlige flertal ikke været særlig interesseret i en sammentænkt udvikling af denne del af kommunen, men har i stedet drypvis givet den ene byggetilladelse efter den anden i det gamle Espergærde. En samlet udviklingsplan for hele byen må derfor også følges op af en samlet lokalplan for det gamle Espergærde, så byen udvikler sig fornuftigt.

  • Jeg vil arbejde for bedre daginstitutioner, bedre skoler og en bedre pleje af de ældre.
    Derudover vil jeg arbejde for en ambitiøs klimaindsats og flere lokale arbejdspladser.
    Mit fokus er kort og godt: Borgerne i centrum.
    Foto: Torben Sørensen, Kalabas.