DF vælger skattelettelse frem for sund økonomi

Jeg havde sammen med Lene Lindberg følgende debatindlæg i Frederiksborg Amtsavis d. 24. oktober 2017.

DF vælger skattelettelse frem for sund økonomi

Af Lene Lindberg og Claus Christoffersen, byrådskandidater for Socialdemokratiet

”Dansk Folkeparti – du ved, hvad vi står for”. Sådan ynder partiet normalt at beskrive sig selv, og i Helsingør har partiet også bekendt kulør. De har sammen med de øvrige borgerlige partier stemt for en skattelettelse af personskatten, som betyder, at kommunekassen bliver fattigere og at der på sigt bliver mindre til velfærd i eksempelvis ældreplejen.

Skattelettelsen, som Socialdemokratiet stemte imod, fører til, at der i de næste fire år kommer ca. 30 millioner kroner mindre i kommunekassen. Fra 2022 er det 13 millioner kroner om året, at vores fælles pengekasse snydes for, da staten på det tidspunkt ikke længere betaler en del af udgifterne til skattelettelsen.

For os at se er tiden slet ikke til skattelettelser, når vi ved, at der i de kommende år kommer mange flere ældre, som vi gerne vil give en værdig ældrepleje. Sagen er også, at vi slet ikke kan undvære pengene i kommunekassen, som er ved at blive tømt for penge. I 2020 vil der blot være ca. 100 millioner kroner i kommunekassen, hvilket kun er halvdelen af de penge, som er målet i kommunens økonomiske politik.

  • Jeg vil arbejde for bedre daginstitutioner, bedre skoler og en bedre pleje af de ældre.
    Derudover vil jeg arbejde for en ambitiøs klimaindsats og flere lokale arbejdspladser.
    Mit fokus er kort og godt: Borgerne i centrum.
    Foto: Torben Sørensen, Kalabas.