Ingen grund til panik

Den 7. august 2019 havde jeg følgende debatindlæg i Helsingør Dagblad.

Ingen grund til panik

Af Claus Christoffersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet

I artiklen ”Manglende aftale er en bombe under kommunens planlægning” fra d. 6. august kritiserede borgmesteren den nye regering for at holde sommerferie i stedet for at få aftalen om kommunernes økonomi for 2020 på plads i en hurtig fart.

Der er dog ingen grund til kritik og der er heldigvis heller ikke tale om nogen ”bombe under planlægningen”. Sagen er den, at forhandlingerne mellem den nye regering og Kommunernes Landsforening er blevet udskudt til sidste halvdel af august, fordi tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen på vegne af den borgerlige regering udskrev valget til den 5. juni.

Det står den siddende statsminister frit for at udskrive folketingsvalg, når det passer vedkommende inden for den fireårige valgperiode. Men i dette tilfælde havde det dog som konsekvens, at økonomiforhandlingerne ikke kunne nås inden sommerferien, fordi den nye regering først skulle dannes.

Kommunerne får i stedet frist til at få budgettet for 2020 på plads senest d. 5. november. Det giver selvsagt et lidt mere presset forhandlingsforløb i kommunerne, men der er slet ingen grund til panik i Helsingør Kommune. For eksempel havde vi også sidste år et tidsmæssigt meget presset forhandlingsforløb, men nåede i mål uden de store problemer. Det håber jeg også bliver tilfældet i år.

At der så skal flyttes et par møder hist og her, det lever vi nok med.

  • Jeg vil arbejde for bedre daginstitutioner, bedre skoler og en bedre pleje af de ældre.
    Derudover vil jeg arbejde for en ambitiøs klimaindsats og flere lokale arbejdspladser.
    Mit fokus er kort og godt: Borgerne i centrum.
    Foto: Torben Sørensen, Kalabas.