Investér i E-sport

Den 31. oktober 2017 havde jeg følgende debatindlæg i Helsingør Dagblad.

Investér i E-sport

Af Claus Christoffersen, byrådskandidat for Socialdemokratiet

Helsingør har i mange år satset meget på kultur, turisme og sport. Derfor giver det også god mening, at støtten bredes ud til fordel for e-sport, som på mange måder forener kommunens satsningsområder.

Spil på computer – også kaldet e-sport – er for tiden inde i en rivende udvikling. På få år har det ændret sig fra alene at blive spillet på drengeværelserne bag nedrullede gardiner til at være store arrangementer med store præmiesummer og tusindvis af tilskuere.

Eksempelvis vandt det danske e-sportshold Astralis i januar i år en af de største turneringer i verden i CounterStrike foran 5.000 tilskuere i Fox Theatre i Atlanta. Præmiesummen var på 3,5 millioner kroner. Og fra den 5.-10. december afholdes der i Odense en kæmpe turnering med nogle af verdens bedste counterstrike-hold. Alle 13.500 billetter til den tre dage lange turnering blev solgt på et døgn. Det kan ikke en gang superligaen i fodbold leve op til.

Odense Kommune er en af de få kommuner, der har fået øjnene op for e-sport som en måde at brande byen. De har derfor valgt at investere 3,5 millioner kroner hvert år i de kommende tre år for at trække det store e-sportsarrangement til byen.

E-sport er et område, som jeg mener, at Helsingør også skal satse på. Ikke kun i forhold til at brande sig, men også for at skabe nye muligheder for at nå de unge, som ellers er svære at tiltrække til de traditionelle idrætsforeninger.

Ved at etablere et organiseret e-sportsmiljø i Helsingør kan vi få især drengene ud af værelserne og hen i et klubmiljø, hvor de kan møde andre med samme interesse, og der igennem få opdyrket et socialt fællesskab. Som en positiv sideeffekt kræver e-sport også, at udøveren er i en god fysisk form for at kunne bevare koncentrationen under de intense spil. På den måde kan de unge ved hjælp af de voksne i foreningsmiljøet blive motiveret til også at dyrke mere traditionel idræt.

Vi er heldigvis så heldige, at der allerede eksisterer et spirende e-sportsmiljø i byen, som vi fra kommunalt hold skal støtte. Det kan være via klubhuslignende faciliteter eller hvad der måtte være behov for.

Derudover synes jeg, at vi som by skal have som ambition at skabe en stor e-sportsevent i eksempelvis Værftshallerne. Det kunne være en god måde at brande byen på og tiltrække flere turister. I Odense, som afholder deres store internationale e-sportsturnering i december, er det kun 15 procent af de 13.500 billetter, der er købt af lokale borgere. De resterende 85 procent af billetterne er solgt til folk udefra, der gerne vil til Odense for at se verdens bedste Counterstrikere spille.

Ved at satse på e-sport får vi ikke kun skabt et nyt organiseret foreningsmiljø for byens unge. Vi får også som by muligheden for at skabe endnu en turistsucces.

  • Jeg vil arbejde for bedre daginstitutioner, bedre skoler og en bedre pleje af de ældre.
    Derudover vil jeg arbejde for en ambitiøs klimaindsats og flere lokale arbejdspladser.
    Mit fokus er kort og godt: Borgerne i centrum.
    Foto: Torben Sørensen, Kalabas.