Vi har brug for flere iværksættere

Den 12. oktober 2017 havde jeg følgende debatindlæg i Helsingør Dagblad.

Vi har brug for flere iværksættere

Af Claus Christoffersen, byrådskandidat for Socialdemokratiet

Hvert år valfarter tusindvis af turister til Helsingør for at se vores kulturelle perler; Kronborg, de gamle huse og museerne. Det giver en god indtjening til servicevirksomhederne i byen. Men det er efter min mening ikke nok at satse på kultur alene for at skabe arbejdspladser, omsætning og skattekroner i kommunekassen.

Der skal meget mere til. De tider, hvor store virksomheder dominerede bybilledet er imidlertid forbi og kommer nok ikke tilbage foreløbig. Derfor er der brug for at gøde jorden for nye iværksættere og støtte de, der allerede er i gang med at etablere sig, så de kan omsætte deres ideer og viden til værdi for kommunen.

Byrådsflertallet har i alt for mange år været alt for tilbagelænet på dette område. Der er nu mere end nogensinde før brug for en samlet og sammenhængende satsning på iværksætteri, hvor der for eksempel etableres erhvervsmentorordninger, som kan være en slags fødselshjælper for de nye små virksomheder, der har nye forretningsideer.

En erhvervsmentorordning for iværksættere er ikke en ny opfindelse, men er et af de redskaber, som erhvervsmanden Finn Gjersøe fra Helsingør tidligere har foreslået i Helsingør Dagblad for at hjælpe nye forretningsmodeller på den rette vej. Det er værd at lytte til.

I kommunen skal vi være meget mere villige til at lytte til gode ideer uden for partiernes og embedsmændenes rækker. En samlet strategi for øget iværksætteri i kommunen, herunder erhvervsmentorordninger, kan være med til at slippe kreativiteten løs, så nye virksomheder kan opstå og vokse sig større. Helsingør kan ad den vej få nye arbejdspladser og et endnu større skattegrundlag til gavn for alle borgere i kommunen.

Vi skal ikke alene turde tænke nyt – vi skal også aktivt støtte de nye ideer og virksomheder.

  • Jeg vil arbejde for bedre daginstitutioner, bedre skoler og en bedre pleje af de ældre.
    Derudover vil jeg arbejde for en ambitiøs klimaindsats og flere lokale arbejdspladser.
    Mit fokus er kort og godt: Borgerne i centrum.
    Foto: Torben Sørensen, Kalabas.