Derfor skal vi have et nyt stadion

Den 1. juni 2018 havde jeg følgende debatindlæg i Frederiksborg Amtsavis.

Derfor skal vi have et nyt stadion

Af Claus Christoffersen, medlem af byrådet for Socialdemokratiet

Et bredt flertal i byrådet besluttede d. 28. maj at stemme ja til et nyt stadion på Gl. Hellebækvej til en pris af 81,5 millioner kroner. Det var en rigtig god beslutning af flere grunde.

For det første betyder det, at vi får mere samling på idrætsfaciliteterne. For det andet betyder det, at vi får et moderne stadion med kunstgræs, der kan bruges af bredden og ikke kun eliten – hver dag, året rundt. Det er værd at bruge penge på. Og for det tredje, så får vi frigjort en meget attraktiv grund, hvor det nuværende fodboldstadion ligger, og som kommunen kan få mange penge for. Det er også værd at huske på, når vi snakker om den samlede byggesum.

81,5 millioner, som fodboldstadionet nu er prissat til, er naturligvis rigtig mange penge, og det ville selvfølgelig have været meget bedre, hvis prisen var landet på de ca. 57 millioner kroner, som kommunens rådgiver havde forudset. Men stigende byggepriser og dårlig rådgivning er svær at gardere sig helt imod.

Et spørgsmål, som mange naturligvis stiller sig, er, hvorvidt pengene ikke kunne være brugt på mere velfærd i kommunen. Hertil er svaret nej. Det skyldes, at vi i kommunen hvert år har en vis sum penge, som vi må bruge på service og velfærd. Og hvis vi bruger mere end det aftalte med regeringen, så bliver vi ramt af økonomiske sanktioner. Vi bruger allerede nu alle de penge, vi må, på velfærd. De 81,5 millioner kroner tages således ikke fra velfærden i kommunen, men fra kommunens pengekasse.

Investeringer i nye idrætsanlæg og velfærd er efter min menig heller ikke hinandens modsætning, men derimod hinandens forudsætning. Bedre faciliteter giver bedre mulighed for, at flere kan dyrke idræt. Det giver flere sunde borgere og bedre velfærd.

  • Jeg vil arbejde for bedre daginstitutioner, bedre skoler og en bedre pleje af de ældre.
    Derudover vil jeg arbejde for en ambitiøs klimaindsats og flere lokale arbejdspladser.
    Mit fokus er kort og godt: Borgerne i centrum.
    Foto: Torben Sørensen, Kalabas.