En by med plads til alle

Jeg havde den 30. april 2020 følgende debatindlæg i Helsingør Dagblad.

En ny med plads til alle

Af Claus Christoffersen, viceborgmester, Socialdemokratiet

Byrådet besluttede på sit møde mandag at give grønt lys for opførelsen af 24 nye et-værelses almene boliger i Hovparken i Espergærde. Det er jeg rigtig glad for, fordi der i den grad er brug for blandede boligområder med boliger i forskellige størrelser.

Opførelsen af de 24 nye et-værelses lejligheder er led i en stor renovering af de 7 boligblokke i Hovparken med 209 lejemål, hvor der blandt skal skiftes tage, facader, vinduer, døre og altaner samt opføres en række tilgængelighedsboliger med adgang via elevator. For at få plads til elevatorerne nedlægges i alt 18 et værelses boliger, som så i stedet erstattes af de 24 helt nye et-værelses lejligheder ud mod Hovvej.

I Socialdemokratiet er vi meget optaget af at skabe flere almene boliger i takt med, at der bygges mange nye private ejerboliger på eksempelvis industriområdet i Espergærde og hospitalsgrunden i Helsingør.

Vi er derfor meget tilfredse med, at forligspartierne i budgettet for 2020 besluttede at opføre 27 nye almene boliger i Rønnedalen. Dertil kommer, at der er almene boliger på vej i Lundegade og at 25 procent af boligerne på den kommunale grund på Rasmus Knudsens Vej også bliver almene.

Retningen er på den måde lagt mod flere almene boliger i kommunen. Og det er positivt. For vi skal have en by, hvor der er plads til alle.

  • Jeg vil arbejde for bedre daginstitutioner, bedre skoler og en bedre pleje af de ældre.
    Derudover vil jeg arbejde for en ambitiøs klimaindsats og flere lokale arbejdspladser.
    Mit fokus er kort og godt: Borgerne i centrum.
    Foto: Torben Sørensen, Kalabas.