Fantastisk med et nærhospital

Jeg havde d. 1. november 2021 følgende debatindlæg i Frederiksborg Amtsavis.

Fantastisk med et nærhospital

Af Claus Christoffersen, viceborgmester, Socialdemokratiet

Regeringen har for nylig fremlagt et ambitiøst forslag om at oprette 20 nærhospitaler rundt omkring i landet. Et af dem skal placeres i Helsingør. Det er jeg utrolig glad for, da det vil styrke vores adgang til god nær sundhed yderligere.

I praksis bliver der tale om, at det sundhedshus, som vi som kommune er ved at opføre, omdannes til et nærhospital. Allerede nu er det tanken, at vores sundhedshus skal indeholde en række sygehusfunktioner, der lægges ud fra Nordsjællands Hospital, men flere kan komme til, når Sundhedsstyrelsen kommer med deres oplæg til, hvad indholdet skal være i de nye nærhospitaler.

Jeg ønsker meget, at der kommer en praktiserende læge, der kan tage sig af børnene efter egen læges lukketid. I dag skal alle syge børn til Hillerød for at blive tilset. Det er en rigtig dårlig løsning, dels for de mange familier, der skal transportere sig til Hillerød med deres sløje barn, dels for sundhedsvæsenet, hvor højt specialiserede læger skal tage sig af børn, som ikke er alvorligt syge. Det vil vi kæmpe hårdt for at få ændret med en praktiserende læge i nærhospitalet.

Med nærhospitalerne er der ved at blive skabt et godt, solidt system, hvor de kroniske patienter og andre, som kan behandles lokalt, bliver behandlet lokalt, mens de alvorligt syge bliver indlagt på et højt specialiseret sygehus.

Ved at omdanne vores nye sundhedshus til et nærhospital kommer vi som by helt i front i forhold til at skabe gode sundhedstilbud tæt på borgeren.

  • Jeg vil arbejde for bedre daginstitutioner, bedre skoler og en bedre pleje af de ældre.
    Derudover vil jeg arbejde for en ambitiøs klimaindsats og flere lokale arbejdspladser.
    Mit fokus er kort og godt: Borgerne i centrum.
    Foto: Torben Sørensen, Kalabas.