Lokalplan for det gamle Espergærde

Den 11. maj 2018 havde jeg følgende debatindlæg i Helsingør Dagblad.

Lokalplan for det gamle Espergærde

Af Claus Christoffersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af By-, Plan- og Miljøudvalget

På mødet i By-, Plan- og Miljøudvalget d. 7. maj besluttede vi, at der skal udarbejdes en lokalplan for det gamle Espergærde. Det er jeg rigtig glad for, da der er brug for den i et byområde, som er i hastig udvikling.

I en tid, hvor der opføres mange nybyggerier, er det vigtigt, at vi sørger for en sammenhængende udvikling. Det skal sikre, at vi på en og samme tid værner om det, der gør Espergærde specielt og samtidig åbner op for udvikling af byen.

Beslutningen om en lokalplan skal også ses som et led i den nye form for borgerinddragelse, der er så vigtig, når vi snakker om byudvikling. I september sidste år blev der afholdt et borgermøde i Espergærde, som førte til, at der blev nedsat en arbejdsgruppe, der skulle komme med forslag til en planlægning af området mellem jernbanen og Strandvejen. Resultatet af dette arbejde blev fremlagt d. 22. marts med en lang række gode og konstruktive forslag, som vil indgå i arbejdet med kommuneplanen i 2018 og i arbejdet mod en lokalplan.

Både i Espergærde og i resten af kommunen er der for tiden fuldt tryk på byggeprojekterne. For at nævne to store projekter, så er der de konkrete planer om byggeri af flere hundrede boliger på industrigrundene ved Hovvej i Espergærde samt et kæmpe boligbyggeri med blandt andet en uddannelsescampus ved Rønnebær Alle.

Det betyder, at lokalplanen for Espergærde ikke sættes i gang i dag eller i morgen, men vil blive indpasset i de mange konkrete byggeplaner, der ligger på tegnebrættet her og nu.

Det vigtigste er for mig at se, at vi nu har sat en god proces i gang, der inden for en årrække kan sikre en lokalplan for det gamle Espergærde.

  • Jeg vil arbejde for bedre daginstitutioner, bedre skoler og en bedre pleje af de ældre.
    Derudover vil jeg arbejde for en ambitiøs klimaindsats og flere lokale arbejdspladser.
    Mit fokus er kort og godt: Borgerne i centrum.
    Foto: Torben Sørensen, Kalabas.