Vinderkultur i en vinderkommune

Den 2. marts 2018 havde jeg følgende debatindlæg i Helsingør Dagblad.

Vinderkultur i en vinderkommune

Af Claus Christoffersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Finn Moseholm, formand for FC Helsingør, havde d. 27. februar en meget interessant kronik i denne avis. Den handlede ikke kun om fodbold, men også om hvad sport betyder for den enkelte, for en gruppe af mennesker og for en kommune som Helsingør. Budskabet var ganske godt rammet ind af sætningen: ”Vi lærer at løfte i flok, at udfolde og give plads til vores individuelle evner i en ramme af fællesskab.”

Det er jeg meget enig i. Udsagnet har efter min mening meget mere end med sport at gøre. Det er selve grundpillerne i de værdier, som byen er bygget på, og som vi skal bygge videre på.

FC Helsingør har vist vejen med et enestående tro på egne evner, på sammenhold og på vinderånd. Det er egenskaber, vi skal bruge i årene, der kommer til at gøre Helsingør til et endnu bedre sted at bo og leve. Vi skal have modet og viljen til at blive førende inden for blandt andet uddannelse, kultur, innovation og miljø. Vi skal kort og godt have en vinderkultur for at blive en vinderkommune. Det kræver, at vi stræber højt og arbejder hårdt for at nå målene

Som politikere skaber vi rammerne for, at borgerne kan udfolde sig bedst muligt. Og i dette arbejde skal vi være ambitiøse. Vi er det inden for sundhedsområdet, hvor vi skal til at opføre et sundhedshus i topklasse. Inden for idræt skal vi også turde investere i vores anlæg, så der kan skabes de bedste rammer for udøverne og få det bedste frem i ung som gammel, elite såvel som bredde.

I Socialdemokratiet støtter vi derfor et nyt stadion på Gl. Hellebækvej med kunstgræs, som vil kunne bruges af eliten såvel som bredden, mandag til søndag, året rundt. Det vil give et kæmpe løft af faciliteterne, det vil samle fodbolden på samme område og give mulighed for topfodbold i kommunen. Derudover vil det frigøre en grund, hvor det gamle stadion nu ligger, der kan bruges til andre formål. Man kan altid diskutere prisen og hvor meget et nyt fodboldstadion skal koste. Men hvis vi ønsker at skabe optimale rammer, så kræver det investeringer.

Udbuddet, som kommunen netop har gennemført, viste desværre, at prisen – på grund af den økonomiske opgangstid, vi befinder os i – var højere end forventet. Byrådet besluttede derfor d. 26. februar at annullere udbuddet, tage en dialog med interesserede entreprenører for at optimere stadionprojektet og gennemføre et nyt udbud for at få prisen lidt ned. Forhåbentlig vil vi så i 2019 være klar til at slå dørene op til det nye fodboldstadion og nye hjemmebane for byens fodboldhold. Det glæder jeg mig til.

Vi har brug for succeshistorier som FC Helsingør til at vise vejen; at det ved hårdt arbejde og sammenhold kan lykkes at nå til tops og skabe resultater.

  • Jeg vil arbejde for bedre daginstitutioner, bedre skoler og en bedre pleje af de ældre.
    Derudover vil jeg arbejde for en ambitiøs klimaindsats og flere lokale arbejdspladser.
    Mit fokus er kort og godt: Borgerne i centrum.
    Foto: Torben Sørensen, Kalabas.